15 Ocak 2009 Perşembe

Kendinizi nasıl geliştirebilirsiniz ? (1)

Hayatta olduğunuz sürece, kendinizi değiştirme ve geliştirme kabiliyetiniz var demektir. İstediğiniz herhangi birşeyi yapabilir, olmak istediğiniz gibi olabilirsiniz. Burada kendi kişisel gelişiminizi devam ettirebilmeniz için uygulayabileceğiniz pozitif fikirler bulunuyor. Bu fikirler yaşanmış birçok hayatın özeti gibi geldi bana.
Buyrun...

  1. Kendi gelişiminizin kendi sorumluluğunda olduğunu kabul edin. Bunu hiç kimse sizin için yapmayacaktır. Ancak bugün yaptığınız şeyler yarına hazır olup olmamanızı belirler.
  2. Hergün kendiniz için birşeyler yapabilecek bir zamanınız olsun.
  3. Uzman olduğunuz alanda bile ders alın. Dünya hızla değişiyor ve siz eskimekten kurtulabilmek ve değişime ayak uydurabilmek için öğrenmelisiniz. Doğru bir yolda olsanız bile o yolda sadece oturuyorsanız ezilmekten kurtulamazsınız.
  4. Asla geriye bakmayın. Siz sadece bulunduğunuz anı kontrol edebilirsiniz. Dolayısıyla şu anda ne yapıyor olmanız gerekirdi ?
  5. Herşeyi kendiniz deneyerek öğrenmek yerine başka insanların tecrübelerinden yararlanın. Bu öğrenmeniz için gerekli zamanı ciddi oranda kısaltacaktır.
  6. Problemlerle uğraşmak size sabrı öğretir ve yönetim becerilerinizi geliştirir. Ayrıca iyi bir zihinsel egzersiz metodudur.
  7. sizin için önemli ve öncelikli olan bir konuda hedefe ulaştığnızda kendinizi ödüllendirin.
  8. Herhangi bir konuda olmaz veya olmayacak demeyin. Yapmanın yollarını araştırmaya devam edin.
  9. Bir seminer vb. aktiviteye katıldıktan sonra patrona, amirinize veya diğer çalışanlara programdan öğrendiğiniz önemli noktaları anlatın.
  10. Her hafta hayatınızdan sizin için zararlı bir davranış veya alışkanlığı çıkartın.
  11. Hergün bir kitaptan en azından bir bölüm okuyun.

Devam edecek...

1 yorum:

Timur Şahin BULUTCU dedi ki...

Özetle, gelişim için temel noktaların üzerinde durmuşlar.

1- İki gününüz aynı olmasın,
2- Profesyonellerden ders alın
3-KÖTÜ (Eksik, gelişmemiş) lerin yerine İYİ (Tam, gelişmiş) yetenekler koyun
4-Paylaşın
5-Ertelemeyin

Güzel bir yazı.